Friday, October 10, 2014

Firdaus Omar & Afiqa Norilee's Engagement Day - 06 October 2014

Hey ho, Asalamu"alaikum people!

Well it seem like it has been donkey years that I haven't updated anything here apart of those poetry gibbrish. Well thanks for the reading and comments!

Wow, I can't believe that I am actually trembling while typing. Maybe its because of the anxiety that is still lingering in my veins and blood I guess. Okay from the main topic itself you know what I am gonna write today and yesss finally I am officially Firdaus's Fiancee'. Alhamdulillah! I am so greatfull and thankful to God that He let us dealt with everything well!

The date of this beautiful moment has been said well enough up there and yeah. To start it off, I am just gonna be frank that I have never ever in my life expected that this day would happen especially to me being paired of with him. Why? Because I never knew that it was him all this while that I loved and and cared for the most in here, in this shattered heart of mine.

Sesudah bahasa Inggeris. Aku mulakan dengan Meleis pula.

Syukur majlis persandingan kami berjalan dengan lancar dan banyak himahNya juga. Kerana majlis ini juga telah menyatukan aku dan abah serta mama, mama dan ibu serta uncle Juna (ayahandaku). Terima kasih tuhan, kerana kau banyak bantu aku dalam pelbagai musibah dan sebagainya. Ada hikmahNya kesabaran yang tertanam dalam diri ini sebenarnya. Macam macam benda yang aku dan Firdaus lalui. Ada yang manis dan di tambah pula pahit peria tuu. Ada masa kami hampir mengalah, dan kerana perasaan mengalah itu dulu aku menjadi kuat dan terus bertahan dan mempertahankan hubungan ni. Banyak "nyamuk" menerpa untuk sakiti aku tapi aku terus spray dan bertahan dengan "nyamuk" ni semua. Apapun aku syukur kerana berkat sabar dan kasih kami disatukan partially.

Ucapan terimas buat yang tersayang :

1. Abah dan Mama 
Terima kasih buat abah dan mama, kerana dari jauh dan dekat mendoakan dan menyayangi anakanda yang kepala batu degil sorang ni. Terima kasih kerana menyokong dan menyumbang banyak sangat untuk majlis ini terlaksana dengan penuh sempurna. Adik sayang abah , adik sayang mama. Maafkan adik atas semua salah silap adik dulu. Terima kasih sangat :')

2. Ibu dan Ayahanda Juna
Terima kasih kerana banyak bagi adik support dari segi kata kata semangat dan spiritual. adik sangat menghargai apa yang ibu lakukan untuk adik. Terima kasih kerana hadir pada hari majlis adik bu, adik sayang ibu dan uncle juna. Maafkan adik kalau selama ni adik banyak kekurangan.

3. Adik-beradik Norilee
Terima kasih baby dan abang afif sebab banyak support juga. biarlah kita bertelagah banyak manapun asalkan tuhan tahu ikatan kita kuat dan takkan ada yang mampu runtuhkan bonding kita as the Norilees. Kita bertiga aje dalam dunia ni. Sorang takde dua terasa hilangnya.

4. Keluarga Abu Hassan Abdul Rahman
Terima kasih kepada aunties dan uncles yang banyak support juga dari segi apapun pada majlis tu. Sangat hargai segala usaha kalian untuk mejayakan majlis tersebut. Sayang semuaaaa.

5. Pn Rofeah dan En Omar
Beribu juta bilion terima kasih kepada kedua orang tua ini kerana menjaga aku sebaiknya di sini. Aku jauh nun di perantauan dan kasih sayang mereka aku tumpang untuk mengisi yang kosong ini. Terima kasih pn Rofeah kerana menerima Fiqa seadanya dan mejaga Fiqa di sini. Fiqa hargai dan sangat berterima kasih pada Tuhan kerana telah membuka hati mak untuk terima Fiqa dalam hidup mak. Fiqa terharu dan sangat hargai benda ni. Segala perkara lepas Fiqa buangkan jejauh dalam Sungai Nil. Sama juga buat Pak Omar. Sayangggg dedua ni sesangatt.

6. Adik-beradik Omar's
Terima kasih kepada adik beradik omar's kerana menerima Fiqa sebaiknya dalam keluarga ni. Terima kasih kerana datang dari jauh untuk memeriahkan majlis ni. Fiqa hargai sangat kedatangan Kak Lah dan keluarga, Abg Tan dan Keluarga, Kak Teh dan keluarga, Kak Ida jugaa. Terima kasih Kak Lah sebab sponsor kek untuk Fiqa. :) Terima kasih semua semuaaa.

7. Keluarga Omar B Zakariya
Terima kasih kepada sanak saudara yang datang nun dari Kajang. Kolumpo, Penang dan sebagainya untuk memeriahkan majlis ni. Terima kasih kepada kalian kerana menerima Fiqa dalam hidup kalian. Sayang semuaaaaaaaa.

8. Para tetamu yang hadir untuk memeriahkan majlis ini 
Terima kasihs emua, i love you all tauu seba datangg. Especially rakan rakan Firdaus yang 6 Orang tuu, dan Azie sayang serta bopren diaa. Terima kasih semua sayang semuaaaaa.

9. Buat sayangku Firdaus B Omar
Sayangku Firdaus,
Terima kasih untuk masa masa yang telah you berikan dan luangkan untuk I.
Terima kasih untuk kasih dan sayang yang you berikan dan curahkan pada I.
Terima kasih kerana menerima i baik dan buruknya semua.
Banyak sangat benda kita lalui kan? Banyak sangat sampai kita terasa goyah dan rapuh macam ranting reput.
Tapi tulah kalau jodoh tak kemana, enam tahun berpisah, dan kemudian ketemu kembali.
Setahun lebih perkenalan penuh tawa dan tangis.
Terima kasih kerana jaga i sebaik baiknya sayang.
I rasa macam nak nangis teruk teruk sebab kenangkan banyak benda tahi kita lalui dan akhirnya kita bersama juga walaupun partially.
I rasa sangat gembira sebab akhirnya kita dah terikat antara satu sama lain, so toksey gatei gateii.
Kalau gatei kangg I tumbuk you kang.
Sayang, I nak you tahu.
Sayang I pada you tak berubah sikit pun takde kurang tapi makin bertambah.
Biarlah ribut petir tsunami datang menlanda, sayang ni takkan pudar.
I harap sangat hubungan kita sampai ke jannah sampai ke lahad sampai ke perkahwinan sampai ke ada keluarga.
I harap sangat apa yang i pernah tulis dalam my wishes and hopes akan tuhan makbulkan dan jadikan realiti.
Satu fasa kita dah lepas, tinggal satu aje lagi untuk melangkah ke langkah yang bakal satukan kita terus.
Maafkan I kalau I banyak bersalah dan kekurangan.
I sayang you sayangg.
Semoga apa yang kita impikan menjadi kenyataan.
Semoga rantai setia, sayang dan cinta terus kunci dan ikat kita bersama.

Terima kasih semua, amiin.

Bawah ni ada gegambar sikit nak lanjew hikhik.

Buah Hati ni, Abah dan mama sayanggg.


Buah Hati ni Ibu dan ayahanda sayanggg


Awek awek cun paling sayangggg
(Ibu, Saya Gemuk , Mak, Opah dan Mama)


Atas Kiri tu Kak Ida.
Atas Kanan pertama tu Syahirah dan Firdaus Buhsuk.
Atas Kanan kedua tu Kak Teh.
Bawah Kanan pertama tu Acumi dan isteri.
Bawah kanan kedua tu selfie dengan Opah, eh Wefie.


Sesi cium tangan lepas sarung cincins ials.


Cincin Tunang dan Merisik ials, tenkiu yayangggg.


Hantaran weols.
(ials kasi biru , heols kasi gold )


Aku ni tak boleh nak normal masa bergambor, so yayang kenalah redha dan layankan akuu.




Inilah dia buah hati, buah jantung, kasih sayang, pokok teduhan, akar kekuatan dan segalanya untuk aku, Firdaus B Omar. Senyum sikit yayangggss.


Maka berakhirlah posting aku harini, tunggulah aku dah nikah dan kahwin aku pos balik.
Love you sayangg dan semuaa.

Salam sayang :
Afiqa Norilee